Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Εκδήλωση 8 / 5 / 2011













«Άνθισαν τα δέντρα όλα…» λέει ένα παραδοσιακό τραγούδι της Μακεδονίας και πιστός στο ετήσιο ραντεβού του Ο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ την Κυριακή 8 Μαΐου 2011 πραγματοποίησε την εκδήλωσή του στο Πολιτιστικό Κέντρο Ορχομενού. Παρουσίασε χορούς από την Χαλκιδική, τους Βλάχους Σερρών, την Κοζάνη, την Ήπειρο , την Αριδαία, αλλά και από την Καρδίτσα –που παρουσίασε ο Εκπολιτιστικός- Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος Μυρίνης Καρδίτσας και την Πελοπόννησο-που παρουσίασε Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Κρυονερίου Κορινθίας. Ο Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει κάποιους ανθρώπους που βοήθησαν –ο καθένας με το δικό του τρόπο-για να γίνει αυτή η παράσταση . Αυτοί είναι οι : Θύμιος Χριστοδούλου , Γιάννης Κιαλιός, Χρήστος Ζωγράφος, Μαρία Καλατζή, Άλκης Χριστοδούλου, Λάμπρος Κρεμύδας.

Επίσης ο Όμιλος ευχαριστεί :

· Όλες τις γυναίκες του χορευτικού που και φέτος ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μεγάλη χαρά, αφιλοκερδώς, υπέρ του Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού.

· Όλους του χορευτές που μόχθησαν μαζί μου τόσους μήνες για να παρουσιάσουν το αποψινό θέαμα.

· Τα φιλοξενούμενα χορευτικά που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

· Το Πολιτιστικό Κέντρο και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Τσάπρα Νεκτάριο και την δ. σύμβουλο κα Πόπη Δήμου για την πολύ καλή συνεργασία.

· Τον Πολιτιστικό & Παραδοσιακό Σύλλογο Ορχομενού που παραχώρησε την αποθήκη κατασκευής αρμάτων για να κατασκευαστεί το σκηνικό.

Την κατασκευή του υπέροχου σκηνικού ανέλαβε και έβγαλε σε πέρας ο κ. Γιώργος Πουρνάρας και τις μοναδικές χρωματικές αποχρώσεις όλου του σκηνικού ο κ. Γιάννης Νικολόπουλος. Το «ευχαριστώ» σε αυτούς τους ανθρώπους είναι πολύ λίγο!

Το σκηνικό του Ομίλου φέτος ήταν συμβολικό. Ήταν ένα παραδοσιακό γεφύρι. Ένα μέσο διακίνησης κι ανταλλαγής προϊόντων, αλλά κι ένα μέσο που ενώνει ανθρώπους, άρα και καρδιές ,ψυχές αλλά και ιδέες κι όλα αυτά στη σημερινή δύσκολη εποχή που ζούμε τα έχουμε ανάγκη!

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο αντιδήμαρχος Ορχομενού κ. Λ. Τριανταφύλλου, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου και δημοτικός σύμβουλος κ. Νεκτ. Τσάπρας, η πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης & δημοτική σύμβουλος κα Βούλα Καράλη, η δημοτική σύμβουλος κα Πόπη Δήμου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ορχομενού κ. Αργ. Ραζακιάς, ο Διοικητής του ΑΤ Ορχομενού κ Ν.Βερναδάκης , ο εφημέριος του Ι.Ν. του Ευαγγελιστή Λουκά π. Νικόλαος ,ο πρώην υπουργός κ. Ευάγγελος Μπασιάκος ,εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Ο Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού αφιέρωσε αυτή την υπέροχη παραδοσιακή βραδιά –λόγω της γιορτής της μητέρας που ήταν αυτή τη μέρα- σε όλες τις μάνες του κόσμου!

Και του χρόνου!

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Εκδηλώσεις Τ Κ Παύλου






Στις 30 Απριλίου ο Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού συμμετείχε στις εκδηλώσεις της Τ.Κ. Παύλου του Δήμου Ορχομενού. Χόρεψε χορούς της Μ. Ασίας .