Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ 2014



  Άλλη μια «ΒΡΑΔΙΑ  ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ»  του Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Απριλίου στην αίθουσα θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Ορχομενού. Μικροί και μεγάλοι χόρεψαν  παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας. Τα τμήματα του «Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού» χόρεψαν χορούς από τη Σκύρο, την Πελοπόννησο, την Λευκάδα, την Κω, την Ικαρία και τα Γιάννενα σε διδασκαλία του Κώστα Πατσαλή. Τη βραδιά αυτή  συμμετείχαν ο «Αθλητικός, Πολιτιστικός Σύλλογος Πήγασος Λαμίας»  που χόρεψε χορούς του Πόντου και της Νάξου σε διδασκαλία Δημ. Κουμπέ και Κώστα Γεωργαντζά αντίστοιχα και ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Μοσχοχωρίου» που παρουσίασε χορούς της Ρούμελης και της Θεσσαλίας σε διδασκαλία  Κώστα Γεωργαντζά.
  Τη βραδιά αυτή  τραγούδησαν   μοναδικά,  παραδοσιακά τραγούδια, τέσσερα  νέα παιδιά που δέχτηκαν, αμέσως μόλις τους έγινε πρόταση, με μεγάλη χαρά . Πρόκειται για τους Βασίλη Ζαραμπούκα, Χρήστο Κολοβό, Μάκη Ζωγράφο και Δημήτρη Μπέη.

  Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά κάποιους ανθρώπους που βοήθησαν , καθένας με τον δικό του τρόπο , αυτή την  βραδιά. Έτσι λοιπόν ευχαριστούμε την αντιδήμαρχο πολιτισμού κ Βούλα Καράλη, τον Κώστα Κιαλιό, τον Ανδρέα Παπασιδέρη, τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, την Ιωάννα Παναγιωτίδη και  τον Σάββα Κορατζινά. Επίσης ευχαριστούμε θερμά το Ζαχαροπλατείο "Μόκα" του κ. Βάιου Κατσούλη στον Ορχομενό και το Ζαχαροπλαστείο"Caramel"  της κας Χρύσας Βρυώνη από τη Λιβαδειά για την ευγενική προσφορά τους καθώς και το ανθοπωλείο του κ. Λάμπρου Κουκογιάννη στον Ορχομενό. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον Γιώργο Πουρνάρα για τα υπέροχα σκηνικά που έφτιαξε για ακόμα μία φορά. Και βέβαια όλο τον κόσμο που γέμισε το Πολιτιστικό Κέντρο και μας τίμησε με την παρουσία του.
Και του χρόνου!



































Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

"ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ"



Το Σάββατο 12 Απριλίου 2014 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παράσταση «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη από την παιδική σκηνή του «Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού» στην αίθουσα θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Ορχομενού.

Η κωμωδία του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη» γράφτηκε και διδάχθηκε το 411 π.Χ. Θεωρείται ένα από τα παλιότερα και χαρακτηριστικότερα αντιπολεμικά έργα.

Τα παιδιά του «Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού» προσπάθησαν και πέτυχαν να μεταδώσουν το νόημα του έργου στο κοινό -που είχε γεμίσει το θέατρο -με τον δικό τους αφοπλιστικό τρόπο. Τα παιδιά του Ομίλου που συμμετείχαν στην παράσταση ήταν (αλφαβητικά) : Γκιζίμη Θεοδώρα, Γκιζίμη Ολυμπία, Θεοχαρόπουλος Γιώργος, Καλατζή Γεωργία, Κόττα Αλίκη, Κραβαρίτης Χρυσοβαλάντης, Κρόκος Δημήτρης-Μάριος, Μυρισιώτης Λάμπρος-Παναγιώτης, Ραζακιάς Αθανάσιος, Ραζακιάς Γιώργος, Ρουσέτης Μάριος-Νικήτας, Σιδηρά Χριστίνα, Τσάπαλη Βάσω, Τσεκούρα Άννα-Μαρία & Ψαρρά Νάσια. Την παιδική  διασκευή και την σκηνοθετική επιμέλεια έκανε ο δάσκαλος Κώστας Πατσαλής.

Παρόντα στην παράσταση ήταν και πολλά από τα παιδιά που ως μαθητές της Ε’ τάξης του 1ου ΔΣ Ορχομενού το σχ. έτος 1994-95, πριν 20 χρόνια, πρωτοέπαιξαν αυτήν την παράσταση στο αρχαίο θέατρο-ωδείο Ορχομενού με μεγάλη επιτυχία και καταχειροκρότησαν τη νέα γενιά που ακολούθησε τα χνάρια τους. Επίσης τα παιδιά αυτά , μέσα σε κλίμα συγκίνησης, τίμησαν και τον δάσκαλό τους «που τους χάρισε όμορφες παιδικές αναμνήσεις».

Ο «Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού» θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους αυτούς που με τη βοήθειά τους πραγματοποιήθηκε η παράσταση. Αυτοί είναι οι : αντιδήμαρχος πολιτισμού Δήμου Ορχομενού κα Βούλα Καράλη, Εριφύλη Παπαγεωργίου, Γιάννα Παπαλαμπροπούλου, Βαγγελίτσα Μόσχου, Χρήστος Κολοβός, Κώστας Κιαλιός, Δημήτρης Παπαδόπουλος & Γιώργος Πουρνάρας.

Παρόντες τη βραδιά αυτή ήταν η αντιδήμαρχος πολιτισμού Δήμου Ορχομενού κα Βούλα Καράλη, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ορχομενού κ. Αργύρης Ραζακιάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πόπη Λένα –Δήμου & Νεκτάριος Τσάπρας , εκπρόσωποι συλλόγων κά