Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Θέατρο...



Ο «Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού»   παρουσίασε το κλασικό έργο των Αλέκου Σακελλάριου & Χρήστου Γιαννακόπουλου «Αλοίμονο στους νέους» για 4 παραστάσεις και με είσοδο ελεύθερη για τα μέλη και τους φίλους του Ομίλου μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κυρία Τίνα Σακελλάριου που μας έδωσε την άδεια για να παρουσιάσουμε αυτό το υπέροχο έργο και όλους που μας τίμησαν  με την παρουσίας τους.




Σάββατο 14 Μαΐου 2016

«Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 2016»



Άλλη μια «ΒΡΑΔΙΑ  ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ», ένα Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών  του Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 στην κατάμεστη αίθουσα θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Ορχομενού. Ο «Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού» είχε την τιμή να συνδιοργανώνει αυτή τη βραδιά με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας & την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας. Σ’ αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την αντιπεριφερειάρχη μας κυρία Φανή Παπαθωμά που αμέσως αγκάλιασε την προσπάθειά μας παρ’ όλες τις δύσκολες εποχές που περνάμε.

Μικροί και μεγάλοι χόρεψαν  παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας. Τα τμήματα του «Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού» χόρεψαν χορούς από τη Βοιωτία, τα Μέγαρα , τη Φλώρινα και τα Γιάννενα  σε διδασκαλία του Κώστα Πατσαλή. Στη βραδιά αυτή  συμμετείχαν ο «Χορευτικός Σύλλογος Αργολίδας  Δήμου Επιδαύρου»  που χόρεψε χορούς της Πελοποννήσου και της Κρήτης σε διδασκαλία Νίκου Τυροβολά και το χορευτικό τμήμα του «Συλλόγου Γυναικών Μουλκίου Κορινθίας»  που παρουσίασε χορούς από τον Έβρο σε διδασκαλία  Ευθυμίας Γαϊτάνη.

Αφηγητής της βραδιάς ήταν ο μικρός χορευτής του Ομίλου μας, Χρυσοβαλάντης Κραβαρίτης. Τα κείμενα που είχαν αναφορά στα έθιμα του γάμου της περιοχής μας ήταν του Κώστα Πατσαλή. Στην βραδιά αυτή τραγούδησε ο έφηβος χορευτής του Ομίλου μας, Θανάσης Ραζακιάς. Τη ζωγραφιά του κεντρικού σκηνικού φιλοτέχνησε ο Ορχομένιος λαϊκός ζωγράφος Γιώργος Ναούμ. Την κατασκευή του σκηνικού επιμελήθηκαν οι Δημήτρης Παπαδόπουλος, Σάββας Κοραντζινάς, Άκης Κλιούμης & Ανδρέας Παπασιδέρης. Στον ήχο και τα φώτα ήταν ο Κώστας Κιαλιός.