Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Γιορτή Παράδοσης 2012

«Εμπάτε αγόρια στο χορό, κορίτσια στα τραγούδια…»
Γιορτή της Παράδοσης  2012

      Την Κυριακή 13 Μαΐου 2012 πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση του «Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού»  στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ορχομενού. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη σε ένα από τα πρωταρχικά στοιχεία της φύσης, το νερό. Κατά τη διάρκεια της παράστασης ξεδιπλώθηκαν όλες οι πτυχές που έχει δώσει ο λαός μας στο νερό από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, καθώς και οι μύθοι, οι θρύλοι , οι δοξασίες και οι παροιμίες που έχει συνδέσει ο λαός μας  με αυτό το απαραίτητο στοιχείο για τη ζωή στη γη, το νερό. Παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας χόρεψαν και τραγούδησαν όλα τα τμήματα (παιδικό, εφηβικό, ενηλίκων, γυναικών) του «Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού» υπό τη διδασκαλία του κυρίου Κώστα Πατσαλή. Τη βραδιά αυτή χόρεψαν εκτός από   τα τμήματα του Ομίλου και ο Σύλλογος των Απανταχού Λαμαριωτών σε συνεργασία με τον
Πολιτιστικό Σύλλογο  Φύλλων «Το Καστέλι» με  χοροδιδάσκαλο τον κύριο Δημήτρη Ελευθερίου  καθώς και ο  Μορφωτικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Αυλίδος σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό  Σύλλογο Μακρυκάπας «Τα Βάβουλα» με υπεύθυνη διδασκαλίας την κυρία Αναστασία Παπακυριακού.
Στο τέλος της παράστασης ο Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού έκανε ένα μικρό και σεμνό αφιέρωμα στη Δόμνα Σαμίου  που τόσα πρόσφερε στην παράδοση και στο δημοτικό τραγούδι ειδικότερα!
O Όμιλος θα ήθελε να ευχαριστήσει κάποιους ανθρώπους που συνέβαλαν καθένας  με τον τρόπο του στην πραγματοποίηση αυτής της βραδιάς!
Ευχαριστούμε , λοιπόν  τους :
Γιάννη Νικολόπουλο, Σάββα Κορατζινά, Δημήτρη Παπαδόπουλο, Αντρέα Παπασιδέρη, Τάκη Κουμπούρα, Αφούς Μηλιώτη, Φρόσω Κραβαρίτη, Λάμπρο Κουκογιάννη, Κώστα Κιαλιό, Ευαγγελία Κουκογιάννη (που είχε αναλάβει την παρουσίαση) και  Γιάννη Μάντζα (χορηγός επικοινωνίας : orchomenos-press / Τα νέα του Ορχομενού).
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον δημοτικό σύμβουλο και Υπεύθυνο του Πολιτιστικού Κέντρου κ. Νεκτάριο Τσάπρα  για τη συνεργασία που έχουμε όλο αυτόν τον καιρό.
Παρακολούθησαν  την εκδήλωση ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Γιάννης Καράμπελας, ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Ξηρογιάννης, ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος του Πολιτιστικού Κέντρου κ. Νεκτάριος Τσάπρας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ορχομενού κ. Αργύρης Ραζακιάς, ο πατέρας Αθανάσιος Αθανασίου , ο πατέρας Χαράλαμπος Χατζηχαραλάμπους , εκπρόσωποι συλλόγων – φορέων και πλήθος κόσμου!
Ο «Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού» πραγματοποίησε την παράσταση αυτή στηριζόμενος αποκλειστικά στις δικές του πενιχρές-οικονομικά - δυνάμεις  και παρ’ όλες τις δυσκολίες τα κατάφερε !  Τα κατάφερε έχοντας στους κόλπους του όλους τους χορευτές και χορεύτριες  που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια και τις οικογένειες αυτών! Τα κατάφερε έχοντας στο πλευρό του συνανθρώπους , φίλους  – εθελοντές που η βοήθειά τους ήταν καθοριστική και βέβαια την καταλυτική παρουσία του κόσμου τη βραδιά της εκδήλωσης που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου. Όλα αυτά μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά , ακόμα πιο ουσιαστικά στο δύσκολο μα τόσο ουσιαστικό και λυτρωτικό μονοπάτι της Παράδοσης!
Και του χρόνου!

Κατασκευή σκηνικού

Στήσιμο σκηνικού












Γλέντι μετά την παράσταση στο κέντρο "Ο ΛΑΖΟΣ"