Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Στο "7ο Φεστιβάλ Καραβίδας" Κατάκαλης Γρεβενών






Στις 16 Αυγούστου ο Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού χόρεψε στο κλείσιμο του 7ου Φεστιβάλ Καραβίδας που διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατάκαλης & η Ανοικτή Πρωτοβουλία Κατάκαλης.
Η Κατάκαλη βρίσκεται στο νότιο μέρος του νομού Γρεβενών, στα όρια με το νομό Τρικάλων. Χτισμένη σε 540μ. υψόμετρο, στους πρόποδες των Χασίων περικυκλωμένη από ένα πανέμορφο δάσος βελανιδιάς. Στα όρια της υπάρχουν 3 ποτάμια, η Σιούτσα με το μεγαλύτερο πλατανόδασος της Ελλάδας, η Ποταμιά και η Καραβίδα με την πανέμορφη τεχνιτή λίμνη. Η ιστορία του χωριού χάνεται στα βάθη των αιώνων, έχει την παλιότερη Εκκλησία του νομού Γρεβενών, τον Άγιο Γεώργιο, με πανέμορφες τοιχογραφίες να στολίζουν το εσωτερικό του Ναού. Οι μόνιμοι κάτοικοι είναι 250 άτομα περίπου την περίοδο του χειμώνα, αλλά με πολλούς μετανάστες διασκορπισμένους σε
διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και πολλούς στο εξωτερικό.
Κύρια απασχόληση των κατοίκων είναι κυρίως η γεωργία και σε μικρότερο βαθμό η κτηνοτροφία. ( http://www.katakali.website.ms/)
Ο Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού παρουσίασε χορούς της Βοιωτίας σε διδασκαλία του Κων/νου Πατσαλή. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατάκαλης και τέλειωσε με δυο χορούς που χόρεψαν από κοινού και τα δυο χορευτικά σε ένδειξη φιλίας και εκτίμησης. Κατόπιν τη σκυτάλη χορού πήρε ο κόσμος (νέοι στην πλειονότητα που είχαν επιστρέψει λόγω θέρους στην πατρίδα τους) που χόρεψε και γλέντησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες , ασταμάτητα, δημιουργώντας μια πολύ ωραία βραδιά γεμάτη κέφι και γνήσια παράδοση!
Ο Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού ευχαριστεί θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατάκαλης για την πρόσκληση και την όμορφη φιλοξενία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου