Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

6o Οδοιπορικό στην Παράδοση









Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου ο «Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού» πήρε μέρος στο «6ο Οδοιπορικό στην Ελληνική Παράδοση» που διοργάνωσε ο Όμιλος για την Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων. Ο τόπος που πραγματοποιήθηκε το οδοιπορικό ήταν το Κατράκειο θέατρο του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη.

Το Οδοιπορικό στην Παράδοση αποτελεί πλέον θεσμό.
6000 χορευτές έδωσαν τα χέρια σε κύκλιους σχηματισμούς στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας . Χορευτικά από την Κρήτη, τη Θεσσαλία , την Ήπειρο ,το Ιόνιο ,το Αιγαίο, τη Θράκη , τη Μακεδονία και τη Ρούμελη….
Ζουρνάδες, νταούλια, σαντούρια και πολυάριθμοι ταλαντούχοι μουσικοί, συνέθεσαν μια επιλεγμένη ορχήστρα που από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, έντυσε μουσικά τη βραδιά.
Αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές, ηχοχρώματα ελληνικού πολιτισμού, εθελοντισμός και μεράκι για ότι θυμίζει και για ότι είναι Ελλάδα, έδωσαν το βροντερό παρόν τους το βράδυ εκείνο!

Ο «Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού» χόρεψε χορούς της Ρούμελης σε διδασκαλία του κ. Κώστα Πατσαλή μέσα σε μια ενθουσιώδη ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί σ’ αυτή τη γιορτή της Παράδοσης από τους χορευτές αλλά και από το κοινό!

Ο «Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού» πιστός στις αρχές της ίδρυσής του, που δεν είναι άλλες από οτιδήποτε έχει σχέση με την Παράδοση και το λαϊκό πολιτισμό θα δίνει πάντα το παρόν και θ’ αγωνίζεται για την διάσωση, καταγραφή , αξιοποίηση , διατήρηση και προβολή της παράδοσης , των χορών και των εθίμων της περιοχής μας!

Και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου