Σάββατο 14 Μαΐου 2016

«Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 2016»



Άλλη μια «ΒΡΑΔΙΑ  ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ», ένα Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών  του Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 στην κατάμεστη αίθουσα θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Ορχομενού. Ο «Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού» είχε την τιμή να συνδιοργανώνει αυτή τη βραδιά με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας & την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας. Σ’ αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την αντιπεριφερειάρχη μας κυρία Φανή Παπαθωμά που αμέσως αγκάλιασε την προσπάθειά μας παρ’ όλες τις δύσκολες εποχές που περνάμε.

Μικροί και μεγάλοι χόρεψαν  παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας. Τα τμήματα του «Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού» χόρεψαν χορούς από τη Βοιωτία, τα Μέγαρα , τη Φλώρινα και τα Γιάννενα  σε διδασκαλία του Κώστα Πατσαλή. Στη βραδιά αυτή  συμμετείχαν ο «Χορευτικός Σύλλογος Αργολίδας  Δήμου Επιδαύρου»  που χόρεψε χορούς της Πελοποννήσου και της Κρήτης σε διδασκαλία Νίκου Τυροβολά και το χορευτικό τμήμα του «Συλλόγου Γυναικών Μουλκίου Κορινθίας»  που παρουσίασε χορούς από τον Έβρο σε διδασκαλία  Ευθυμίας Γαϊτάνη.

Αφηγητής της βραδιάς ήταν ο μικρός χορευτής του Ομίλου μας, Χρυσοβαλάντης Κραβαρίτης. Τα κείμενα που είχαν αναφορά στα έθιμα του γάμου της περιοχής μας ήταν του Κώστα Πατσαλή. Στην βραδιά αυτή τραγούδησε ο έφηβος χορευτής του Ομίλου μας, Θανάσης Ραζακιάς. Τη ζωγραφιά του κεντρικού σκηνικού φιλοτέχνησε ο Ορχομένιος λαϊκός ζωγράφος Γιώργος Ναούμ. Την κατασκευή του σκηνικού επιμελήθηκαν οι Δημήτρης Παπαδόπουλος, Σάββας Κοραντζινάς, Άκης Κλιούμης & Ανδρέας Παπασιδέρης. Στον ήχο και τα φώτα ήταν ο Κώστας Κιαλιός.


Ο «Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού» θέλοντας να τιμήσει τον συντοπίτη μας λαϊκό ζωγράφο Γιώργο Ναούμ πραγματοποίησε έκθεση έργων του στον προθάλαμο της αίθουσας θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Ορχομενού που είχε ως θέμα την πόλη μας, τον Ορχομενό.
Στο τέλος της βραδιάς, τα μέλη του Ομίλου μας επιφύλαξαν μια έκπληξη στον πρόεδρο και χοροδιδάσκαλο κ. Πατσαλή. Τίμησαν την εικοσαετή προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής δίνοντάς του μια τιμητική πλακέτα.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Ορχομενού και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος ,  Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Νταβαλούμης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού   κ. Λάμπρος Ρόδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ορχομενού κ. Τάγκαλης Βασίλειος, η πρόεδρος της «Καλλιτεχνικής Πορείας» κα Εύη Γεωργαρά-Τσάκου, το ΔΣ του Συλλόγου Απανταχού Παρωριτών, ο πρόεδρος  της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας κ. Καρακώστας Ζαχαρίας κά.

 Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας :

Κύριο Νταβαλούμη Ιωάννη, ΚΤΕΟ Δήμου , Κατάστημα «ΓΕΥΣΕΙΣ» , Ζαχαροπλαστείο «ΜΟΚΑ», Αρτοποιείο Ντίνου Παναγιωτίδη, Αρτοποιείο Κολομπούρδα, Αρτοποιείο  Ζαννιά, Αρτοποιείο Πελώνη
Κατάστημα «Αγνιάδης Σπορ», Κατάστημα «ΠΕΙΝΑΛΟΥ»  Ασημίνας Παυλίδη, Κατάστημα Ζησιμόπουλου Θεόδωρου, Ανθοπωλείο  Νίκης Αθανασίου, τον κ. Πλιάκα Δημητριο, Κατάστημα «e-λεκτρο» του Δημ. Παπαδόπουλου, Κατάστημα «Θέρμανσης-Πυρόσβεσης» του κ. Παπασιδέρη Ανδρέα, τον κ.Κώστα Κιαλιό & τον κ.Γιάννη Παπαλαμπρόπουλο.

Επίσης τους χορηγούς επικοινωνίας : Orchomenos-press, Νέα της Βοιωτίας, Βοιωτική Ώρα.

Ευχαριστούμε τη Δημοτική Αρχή για την παραχώρηση της αίθουσας του Πολιτιστικού Κέντρου, καθώς και την πολιτιστική ομάδα του Κέντρου και ιδιαιτέρως τις κυρίες Γιάννα Τουλούπη & Ιωάννα Παναγιωτίδη για την συνεργασία. Χρωστάμε πολλά «ευχαριστώ» στον παπα-Μιχάλη , εφημέριο της ενορίας Ευαγγελιστή Λουκά  καθώς και το εκκλησιαστικό συμβούλιο που πάντα μας στηρίζει και μας βοηθά, που μας παραχώρησε την αίθουσα του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος για να τρατάρουμε τους φιλοξενούμενούς μας. Επίσης, ευχαριστούμε τους κυρίους Παναγιώτη Κουμπούρα, Σάββα Κοραντζινά , και Ανδρέα Παπασιδέρη καθώς και την κυρία Τζένη Κουλουμπή-Κοραντζινά για την βοήθειά τους.

Ευχαριστούμε τον «Χορευτικό Σύλλογο Αργολίδας Δήμου Επιδαύρου» και το «Σύλλογο Γυναικών Μουλκίου Κορινθίας» που μας έκαναν την τιμή να συμμετέχουν στη γιορτή μας

Τέλος , ευχαριστούμε όλον αυτόν τον κόσμο που αγκάλιασε και στήριξε την προσπάθειά μας  με την συμμετοχή του αλλά και την παρουσία του!


 Και του χρόνου!















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου